0
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

Werkwijze

Werkwijze

Vrijheidsdressuur is het aanleren van oefeningen zonder dwang in zoveel mogelijk vrijheid.


Vrijheidsdressuur is het aanleren van oefeningen zonder dwang in zoveel mogelijk vrijheid. Hierbij kun je denken aan oefeningen zoals het steigeren, liggen en het buigen. Vrijheidsdressuur begint bij een heel stabiele basis, gevolgd door een reeks van kleine en grote oefeningen.


Naast de Vrijheidsdressuur richten wij ons op bitloos rijden en het natuurlijk dresseren. Bitloos rijden spreekt voor zich: het begeleiden, beleren en trainen van paarden zonder een bit. Dit kan in alle disciplines en op alle mogelijke manieren. Daarnaast verdiepen wij ons in het natuurlijk dresseren. Hierbij willen wij de paarden stimuleren dressuurmatig met ons in vrijheid te werken. Denk hierbij aan: nageeflijkheid, verzameling, inbuigen en oefeningen zoals schouder binnenwaarts – maar ook de passage en piaffe.
Onze visie is gebaseerd op een prettige samenwerking met je paard: niks moet, en juist omdat het niet moet krijg je veel cadeau! Wij werken met allemaal verschillende rassen en vinden dit ook heel belangrijk: vaak wordt er gedacht dat je een bepaald ras nodig hebt voor dit soort werken met paarden, maar dat is absoluut niet waar. Daarom vinden wij het zo leuk dat wij werken met onder andere een Haflinger en een Arabisch paard: twee compleet verschillende rassen, die op hun eigen manier dezelfde oefeningen uitvoeren.

Door jarenlange ontwikkeling van eigen ervaringen en onze eigen methode geven wij sinds 1 april 2012 samen onze kennis door. Dit doen wij in de vorm van lesgeven, demonstraties verzorgen, workshops organiseren, opleidingen en meer. Samen met onze paarden proberen wij zoveel mogelijk mensen (jong en oud) te inspireren en te motiveren om op een andere manier naar hun paard te kijken.
Vaak denken mensen dat wij anti bit-zadel-dressuur en springen zijn, maar dit is absoluut niet het geval! Jesse brengt jonge paarden uit in de wedstrijdsport (springen en dressuur) en ik vind dressuur echt geweldig om te doen, klassiek vooral. Omdat wij op een andere manier met paarden omgaan, betekent dat niet dat de rest niet goed meer is. Het is goed te combineren! Dat maakt deze manier van omgaan met je paard zo toegankelijk: iedereen kan het leren, als je er maar voor open wil staan en het geduld kunt opbrengen om samen met je paard de ontwikkeling aan te gaan.